Ministrul de Finanțe al Turciei, Berat Albayrak, s-a întâlnit cu președintele Trump luni și a declarat că Trump a adoptat o poziție rezonabilă în ceea ce privește planul de achiziționare a sistemului de rachete rusesc, scrie Reuters, citând relatările din presa turcă.

HotNews.roFoto: Hotnews

Planul Ankarei de a cumpăra sistemul S-400 a creat tensiuni între aliații NATO, iar Washington a declarat că Ankara ar putea fi sancționată. Minstrul Apărării din Turcia a solicitat luni ca problema să fie rezolvată prin dialog.

Albayrak, ginerele președintelui Erdogan s-a întâlnit luni cu Secretarul Trezorerie Steve Mnuchin și cu sfătuitorul Case Albe Jared Kushner.

"Am discutat despre pașii care trebuie făcuți pentru a crește nivelul de cooperare. Am transmis salutările și mesajul președintelui nostru", a scris Albayrak pe Twitter, marți.

"El [Trump] a ascultat într-un mod rezonabil și cu o înțelegere pozitivă a procesului legat de nevoile Turciei de a cumpăra sistemul S-400", a declarat Albayrak pentru reporteri.

Albayrak a fost citat spunând și că au existat discuții legate de relațiile comerciale bilaterale, mai exact de creșterea fluxului de la 20 de miliarde de dolari la 75 de miliarde pe an.