După criticile primite săptămâna trecută, Muzeul American de Istorie Naturală a anunțat că nu va mai găzdui gala de celebrare a președintelui de dreapta al Braziliei, potrivit The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Planurile de a organiza un eveniment în onoarea președintelui Braziliei au fost anulate după reacția virulentă a opiniei publice, care îl descrie pe Jair Bolsonaro ca pe "un om foarte periculos".

Bill de Blasio, primarul orașului New York, a fost printre primii critici ai evenimentului, susținând că "rasismul și homofobia" lui Bolsonaro, precum și ostilitatea sa față de mediu sunt motive întemeiate pentru ca muzeul să nu îl găzduiască.

Personalul muzeului și cercetătorii din SUA și Brazilia au criticat și ei decizia de a onora un individ despre care se tem că conduce țara într-o nouă eră distructivă pentru Amazon. Muzeul a răspuns criticilor săptămâna trecută, afirmând că este "profund îngrijorat" în legătură cu acest eveniment care nu reflectă poziția instituției cu privire la conservarea pădurilor din Amazon.

După o discuție cu organizatorii din Camera de Comerț Americano-Braziliană, s-a stabilit că muzeul nu este "locația optimă" pentru această gală.