Patru persoane au fost împușcate mortal luni în urma unui atac armat care a avut loc în oraşul Penticton, din regiunea British Columbia, Canada, iar un suspect este în custodie, a anunţat într-un comunicat Poliția Regală canadiană (RCMP), scrie Mediafax, citând Reuters.

Canada atac armatFoto: Flickr

"Poliția a stabilit că patru persoane sunt decedate în trei locații pe o rază de 5 km (3,1 mile)", se arată în comunicat.

Un om care corespunde descrierii suspectului s-a predat la detașamentul Penticton RCMP. Omul rămâne în custodie în timp ce ancheta progresează. Primele indicii arată că aceasta a fost o ţintă vizată", se precizează în comunicat.

Incidentul inițial a fost raportat la 10:30 ora locală (17:30 GMT). In timp ce poliția era pe drum spre locul faptei, a fost raportată o a doua împuşcătură.

Suspectul responsabil de ambele împușcături s-a predat în aproximativ o oră după primul raport, a spus poliția, motivul atacului fiind încă necunoscut.

"Determinarea motivelor pentru care a avut loc acest lucru face parte din investigația noastră în curs de desfăşurare", a declarat comandantul regional RCMP, Ted De Jager.

"Înțeleg că este un incident profund tulburător care a avut loc în comunitatea noastră. Inimile și gândurile noastre sunt cu toți cei afectați de acest incident teribil de tragic", a adăugat el.