Agenția locală de presă, Capital Gazzette, a câștigat premiul Pulitzer pentru reportajul atacului armat care a avut loc în incinta propriei redacții, scrie BBC News.

Premiile PulitzerFoto: www.pulitzer.org

Agenția americană a aflat luni că este câștigătoarea celui mai prestigios premiu american în domeniul jurnalismului. Capital Gazzette a primit citație specială pentru reportajul realizat și pentru curajul de care au dat dovadă în fața unuia dintre cele mai letale atacuri din istoria jurnalismului american.

Cinci membrii ai redacției au fost uciși în timpul acestui atac. Cu toate acestea, restul colectivului a reușit să publice ziarul programat pentru a doua zi.

Cel care a fost acuzat de crime a pledat nevinovat anul trecut.

Premiul a fost înmânat și altor două ziare locale care au acoperit subiectul unor atacuri armate. Pittsburgh Post-Gazette l-a primit pentru reportajul "plin de compasiune și captivant" despre atacul din Pennsylavnia, din octombrie, iar South Florida Sun Sentinel pentru reportajul legat de atacul care a avut la liceul Marjory Stoneman Douglas, din februarie 2018.

New York Times și Wall Street Journal au primit premii Pulizter pentru investigațiile legate de Donald Trump, pe care le-au condus.

Washington Post a luat premiul pentru fotojurnalism în Yemen, iar Reuters pentru investigația uciderii a 10 bărbați din grupul etnic Rohingya, dintr-un oraș din Myanmar.