Raportul procurorului special Robert Mueller despre ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale americane în 2016 și despre suspiciunile de obstrucționare a justiției care îl vizează de președintele SUA, Donald Trump, va fi făcut public joi, a anunțat luni Ministerul Justiției, relatează AFP.

Robert Mueller, la BucurestiFoto: Agerpres

Raportul de 400 de pagini va fi făcut public după mai bine 3 săptămâni de când ministrul Justiției, Bill Barr, a publicat un rezumat de patru pagini, extrem de controversat, în care el indică faptul că Mueller a conluzionat că nu există nicio probă a vreunei înțelegeri dintre Rusia și candidatul republica.

Președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și liderul senatorilor democrați, Chuck Schumer, au declarat imediat după publicarea rezumatului că ar trebui publicat raportul complet al procurorului special Robert Mueller.

Satisfăcut de raportul care a concluzionat că nu există nici o legătură între Moscova și echipa sa de campanie, Donald Trump și-a schimbat brusc părerea despre procurorul special, Robert Mueller, după ce i-a pus la îndoială integritatea și legitimitatea investigației în mai multe rânduri.

Întrebat dacă crede că investigația desfășurată de către Mueller a fost una corectă, Trump a spus că da și a clamat o nouă victorie.