Proprietarii nu vor mai putea să evacueze chiriașii pe nepregătite și fără un motiv solid, potrivit noului plan guvernamental, care are ca scop susținerea contractelor de închiriere pe perioadă nedeterminată, scrie BBC News.

Chirie sau rate?Foto: Flickr

Theresa May a declarat că schimbările vor duce la dispariția evacuărilor fără vină din Marea Britanie. Proprietarii puteau evacua fără motiv chiriașii, la expirarea contractului, conform Secțiunii 21.

Asociația Națională a Proprietarilor a criticat propunerea guvernului, dar o organizație care reprezintă chiriașii a spus că planurile reprezintă un "prim pas vital către oprirea speculei imobiliare".

James Brokenshire, Secretarul autorităților locale pentru Locuințe și Comunități, a numit propunerea "cea mai mare schimbare în sectorul închirierii private care a avut loc într-o generație".

El a afirmat că guvernul ia măsuri deoarece dovezile arată că Secțiunea 21 este unul dintre motivele principale pentru lipsa de locuință a familiilor.

Un studiu realizat pe 21.001 de chiriași a arătat că proprietarii se folosesc de Secțiunea 21 pentru a se răzbuna pe chiriașii care reclamă anumite probleme legate de proprietate.