Trei persoane au murit duminică pe aeroportul Tenzing Hillary din Nepal, după ce un avion de mici dimensiuni a lovit în timpul decolării un elicopter staționat pe pistă, au anunțat reprezentanții aeroportului, citați de Reuters, conform Mediafax.

AvionFoto: Digisport.ro

Printre persoanele decedate se numără co-pilotul aeronavei și doi paznici care se aflau lângă elicopter. Pilotul aeronavei și un însoțitor de bord au fost răniți ușor. La bordul aeronavei Summit Air nu se aflau pasageri.

Aeronava de mici dimensiuni Twin Otter, operată de o companie aeriană privată din Nepal, a lovit elicopterul pe aeroportul din orașul Lukla, situat într-o zonă muntoasă din apropierea Muntelui Everest, la aproximativ 125 de kilometri de capitala țării, Kathmandu.

„Două persoane au murit pe loc și a treia a murit din cauza rănilor grave în spitalul din Kathmandu”, a declarat Pratap Babu Tiwari, purtător de cuvânt al aeroportului.

Cauza exactă a accidentului nu este momentan cunoscută. Aeroportul Tenzing Hillary este considerat unul dintre cele mai periculoase din lume, din cauza pistelor scurte și a faptului că este localizat într-o zonă muntoasă.

Accidentele aviatice sunt frecvente în Nepal. În anul 2008, o aeronavă Twin Otter cu 19 persoane la bord s-a prăbușit la puțin timp înainte de aterizarea pe aeroportul din orașul Lukla.