Compania aviatică American Airlines a anunțat, duminică, că va extinde până la 19 august perioada de suspendare a zborurilor cu avioanele Boeing 737 MAX, ceea ce va însemna anularea a circa 115 zboruri zilnice, transmite Reuters.

Avioane Boeing 737 MAXFoto: boeing.com

Într-o scrisoare adresată angajaților și clienților, directorul general Doug Parker și președintele Robert Isom spun că ei cred că aparatele 737 MAX vor fi re-certificate înainte de 19 august, dar că vor să asigure certitudine „pentru sezonul turistic de vârf și să ofere încredere clienților și personalului în ce privește planurile lor de călatorie”.

Avioanele Boeing 737 MAX sunt menținute la sol de la mijlocul lunii martie, în urma celor două accidente aviatice produse cu acest aparat de zbor în Etiopia și Indonezia.

American Airlines deține 24 de Boeing-uri MAX și așteaptă livrarea altor 16 în acest an.

Amintim că, pe 10 martie, un Boeing 737 MAX 8 aparținând companiei Ethiopian Airlines s-a prăbușit la scurt timp după decolare, accidentul soldându-se cu 157 de morți. Pe 29 octombrie 2018, tot un 737 MAX 8, aparținând companiei indoneziene Lion Air, s-a prăbușit în Marea Java, toți cei 189 de pasageri și membri ai echipajului aflați la bord pierzându-și viața.

Aceste două tragedii, care prezintă similitudini, au determinat autoritățile din întreaga lume să suspende zborurile cu aceste avioane.