Vietnameza acuzată de asasinarea fratelui vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-un va fi eliberată în 3 mai dintr-o închisoare din Malaezia, spune avocatul acesteia, citat de Reuters.

Kim Jong NamFoto: Captura YouTube

Doan Thi Huong, în vârstă de 30 de ani, a fost acuzată, alături de o femeie din Indonezia, că l-a otrăvit pe Kim Jong Nam, aruncându-i în față o neurotoxină, pe aeroportul din Kuala Lumpur, în februarie 2017.

Procurorii din Malaezia au renunţat la acuzaţiile de crimă împotriva femeii, după ce ea a pledat vinovată pentru o altă acuzație - rănirea unei alte persoane.

Ea a fost condamnată la trei ani de închisoare, însă sentinţa i-a fost redusă. Femeia, care urma să fie eliberată iniţial în 4 mai, va părăsi închisoarea cu o zi mai devreme, a spus avocatul acesteia, Salim Bashir.

Cealaltă femeie acuzată, Siti Aisyah, a fost eliberată în martie, după ce procurorii au renunţat şi la acuzațiile împotriva ei.

Avocaţii celor două femei au susţinut că acestea au fost doar nişte pioni într-un asasinat orchestrat de serviciile secrete nord-coreene. Femeile au spus că au crezut că fac parte dintr-o farsă organizată de o televiziune şi că nu ştiau că l-au otrăvit pe Kim Jong Nam.

Alţi patru bărbaţi nord-coreeni au fost puşi sub acuzare, însă ei au plecat din Malaezia la câteva ore după asasinat, fiind căutați în continuare.