Hugo Carvajal, care timp de aproape un deceniu a condus serviciile de spionaj din Venezuela în perioada președintelui Hugo Chávez, a fost arestat vineri la Madrid, la cerea autorităților americane, fiind acuzat de implicare într-o operațiune de trafic cu cocaină, potrivit agenției Associated Press citate de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arestarea fostului oficial venezuelan este rezultatul inculpării sale de către o instanță din New York, în 2014. Procurorii americani l-au acuzat pe Carvajal că "a coordonat transportul a aproximativ 5600 de kilograme de cocaină din Venezuela în Mexic" în anul 2006.

Carvajal, care în luna februarie și-a declarat susținerea pentru Juan Guaidó, liderul opoziției de la Caracas, a mai fost în trecut acuzat de SUA că ar fi oferit un loc sigur traficanților de droguri din Columbia și ar fi oferit arme gherilelor comuniste din această țară.

Un oficial din cadrul autorităților judiciare din Spania a declarat că Hugo Carvajal ar urma să fie extrădat în SUA, însă are la dispoziție o serie de căi de atac legale de contestare deciziei de extrădare.