Un medic olandez de la o clinică de fertilizare este acuzat că a folosit propria spermă pentru a insemina mai multe paciente, devenind tatăl a 49 de copii, potrivit BBC.

medicul olandezFoto: YouTube

Testele ADN, publicate vineri cu acordul judecătorilor, au arătat că Jan Karbaat, care a murit acum doi ani, și-a inseminat pacientele de la clinica sa din Bijdorp, fără a avea consimțământul acestora.

Doctorul Karbaat a fost inițial adus în instanță în 2017 de către un grup de copii și părinții lor, care aveau suspiciuni legate de asemănarea fizică a copiilor cu medicul. Judecătorii au decis atunci efectuarea testelor ADN, dar rezultatele au fost confidențiale până la finalizarea anchetei.

În luna februarie a acestui an, Curtea Districtuală din Rotterdam a decis că rezultatele testelor ar putea fi dezvăluite.

Unul dintre copii, pe nume Joey, a spus că, după ce a aflat în sfârșit că tatăl său real este medicul Karbaat, vrea să încheie definitv acest capitol. "După o căutare de 11 ani, îmi pot continua viața. Mă bucur că, în cele din urmă, am totul clar în minte", a declarat el pentru televiziunea publică olandeză.

Medicul Jan Karbaat era un specialist în inseminare artificială, dar în loc să insemineze pacientele cu sperma clinicii, provenită de la donatori, o folosea pe a sa. El a decedat în 2017, în plină anchetă, la vârsta de 89 de ani.