Nigel Farage, unul dintre liderii campaniei privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a lansat vineri Partidul Brexit și a anunțat că noua formațiune va candida la alegerile europarlamentare din luna mai, relatează Mediafax.

Nigel FarageFoto: Agerpres/EPA

Farage i-a acuzat pe parlamentari că au trădat decizia poporului britanic de a părăsi Blocul comunitar și a declarat că îi va face să le fie „frică de Dumnezeu”.

„Am văzut în ultimele câteva săptămâni trădarea cu bună știință a celui mai mare exercițiu democratic din istoria acestei națiuni”, a declarat Farage, care a acuzat Parlamentul, Guvernul și premierul că fac tot posibilul pentru a împiedica Brexit. „Putem câștiga aceste alegeri și putem să îi facem pe parlamentari să aibă din nou frică de Dumnezeu”, a adăugat el.

Evenimentul de lansare a avut loc în Coventry, iar Farage a anunțat că liderul partidului va fi omul de afaceri Richard Tice. De asemenea, el a mai anunțat că Annunziata Rees-Mogg, sora parlamentarului conservator Jacob Rees-Mogg, va candida pe listele noului partid pentru europarlamentare.

După ce premierul Theresa May a reușit săptămâna aceasta să obțină o nouă amânare a termenului-limită pentru Brexit, partidele au început să se pregătească pentru alegerile europarlamentare, în ciuda insistențelor Guvernului, care susține că Marea Britanie ar putea în continuare să părăsească Uniunea Europeană fără să mai trebuiască să participe la scrutin.