Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mers din nou la Moscova, pentru a doua oară în ultimele două săptămâni. Vizita președintelui moldovean în Rusia vine în contextul crizei politice de la Chișinău privind formarea coaliției de guvernare, iar analiștii politici spun că Dodon ar încerca să convingă autoritățile ruse să accepte o coaliție PD-PSRM, scrie presa de la Chișinău.

HotNews.roFoto: Hotnews

Igor Dodon s-a aflat ieri la Moscova, unde urma să se întâlnească cu conducerea Federației Ruse. Vizita sa nu a fost însă anunțată oficial de la Chișinău, iar informația despre această vizită reiese dintr-un comunicat al președinției belaruse, după ce Igor Dodon s-a întâlnit cu președintele belarus, Alexandr Lukașenko, la Minsk, potrivit Radio Chișinău.

Igor Dodon a fost și săptămâna trecută într-o vizită la Moscova care, la fel, nu a fost anunțată public. Abia la întoarcere șeful statului a spus că s-a întâlnit cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill.

Analiștii de la Chișinău cred că Igor Dodon ar fi încercat să convingă Kremlinul să accepte o alianță dintre PSRM și PDM.