Un bărbat acuzat de uciderea jurnalistului slovac Jan Kuciak a mărturisit că l-a împușcat, a relatat televiziunea publică slovacă RTVS și site-ul aktualne.sk citând surse din cadurl poliției, scrie Reuters.

Jan Kuciak, ziaristul de investigatii slovac ucis Foto: Agerpres/AP

Uciderea de anul trecut a lui Kuciak, reporter care investiga cazurile de corupție, și a logodnicei sale, Martina Kusnirova, au stârnit proteste masive care au dus la demisia premierului Roberto Fico.

RTVS scrie că pe pagina sa oficială de Facebook că surse din cadrul Poliției au spus că un fost soldat identificat ca Miroslav M. a mărturisit acest lucru după ce a fost interogat cinci ore.

Miroslav M. este una dintre cele cinci persoane aflat în acest moment ăn custodia poliției care sunt acuzate de uciderea jurnalistului și a logodnicei sale. La început, poliția a crezut că acesta a fost șoferul atacatorului.

La 25 februarie, Jan Kuciak, în vârstă de 27 de ani, și logodnica lui, Martina Kusnirova, au fost descoperiți morți în locuință după ce poliția a fost alertată de o rudă a victimelor.

Jurnalistul a fost împușcat în piept, iar femeia a fost împușcată în cap. Înainte de a murit, acesta era pe punctul de a publica o investigație care arăta legături între mafia italiană și politicieni corupți din Slovacia. Mai exact, ar fi vorba despre plăți frauduloase cu fonduri europene, în cadrul unui sistem pus la punct de către cetățeni slovaci și italieni care au legături cu gruparea de crimă organizată "Ndrangheta".