Doctorii din Grecia și Spania susțin că au creat un bebeluș din trei părinți biologici, încercând să trateze problemele de infertilitate ale unei femei, potrivit BBC News.

Fertilizare in vitroFoto: pixabay.com

Băiețelul s-a născut marți și este sănătos. Doctorii spun că au marcat un punct important al istoriei medicale, având speranța că vor putea ajuta cupluri care se confruntă cu probleme de infertilitate din toată lumea.

Pe de altă parte, unii experți din Marea Britanie susțin că procedura ridică probleme de natură etică și că nu ar fi trebuit să aibă loc.

Forma experimentală de fertilizare "in vitro" utilizând ovulul mamei, lichidul seminal al tatălui și un alt ovul de la o donatoare.

Această metodă a fost dezvoltată pentru a ajuta familiile afectate de boli mitocondriale fatale, transmise de la mamă la copil, însă unii medici consideră că această tehnică ar putea crește șansele fertilizării "in vitro" în general. Femeia care a născut trecuse prin patru cicluri nereușite de IVF.

Dr. Panagiotis Psathas, președintele Institutului pentru Științele Vieții din Atena a declarat că "dreptul inalienabil al femeii de a deveni mamă cu propriul material genetic a devenit realitate".

Tim Child, de la Universitatea din Oxford a atras atenția asupra faptului că s-ar putea să nu existe motive suficiente pentru a utiliza această metodă în cazurile în care nu există pericolul unei afecțiuni fatale.