Premierul britanic Theresa May a declarat că își dorește ca Marea Britanie să părăsească Uniunea Europeană cât mai curând posibil, explicând că liderii UE au acceptat că Regatul Unit ar putea părăsi Blocul comunitar chiar înainte de luna octombrie, în cazul ratificării acordului de Brexit, potrivit Mediafax citând The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred în continuare că trebuie să părăsim UE, cu un acrod, cât mai curând posibil. Și în mod vital, UE a fost de acord că amânarea poate lua sfârșit odată cu ratificarea acordului de retragere - ceea ce a fost principala mea solicitare către ceilalți lideri", a declarat May, într-o conferință de presă după summitul extraordinar al Consiliului European, desfășurat miercuri seară la Bruxelles, informează cotidianul The Guardian.

"De exemplu, aceasta înseamnă că dacă vom reuși să adoptăm o înțelegere în primele trei săptămâni ale lunii mai, nu va mai trebui să participăm la alegerile europarlamentare și vom părăsi UE în mod oficial pe 1 iunie", adăugat premierul britanic.