William Barr, secretar al Justiţiei şi procuror general al Statelor Unite, a declarat miercuri că este de părere că echipa de campanie a lui Donald Trump din timpul cursei prezidențiale din 2016 a fost "spionată" de autoritățile americane, informează Mediafax citând agenția The Associated Press.

William BarrFoto: Captura YouTube

"Da, cred că au avut loc activități de spionaj. Întrebarea este dacă au fost întemeiate. Nu spun că nu a existat o supraveghere incorectă, dar verific asta", a afirmat Barr în cursul unei audieri în Senat.

Oficialul nu a oferit mai multe detalii despre ce activități de spionaj ar fi avut loc, însă pare să facă referire la un mandat de supraveghere a unui asociat al lui Trump, obținut de FBI.

"Cred că spionarea unei campanii politice este o treabă serioasă", a adăugat Barr, precizând că nu are dovezi specifice că ar fi fost comisă o ilegalitate.

Barr, care a fost nominalizat de președintele Donald Trump, a explicat că analizează acțiunile Departamentului de Justiție de la Washington în cursul anchetei privind presupuse contacte între apropiaţi ai lui Trump şi oficiali ruşi.

Comentariile procurorului general dau un impuls acuzaților lui Trump care a afirmat miercuri că ancheta lui Robert Mueller privind presupuse ingerințe ruse reprezintă o "tentativă de lovitură de stat".

Autoritățile americane au comunicat în repetate rânduri că activitățile de spionaj au vizat agenți ruși și nu echipa de campanie a lui Trump.

Luna trecută, William Barr a afirmat într-un rezumat al anchetei Mueller că echipa coordonată de procuroul special Robert Mueller nu a găsit nicio dovadă că ar fi existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.