Administraţia preşedintelui Donald Trump va intensifica presiunile asupra Iranului, a afirmat miercuri secretarul de Stat american, Mike Pompeo, în cursul unei audieri în Comisia pentru Afaceri Externe din Senatul SUA, relatează Mediafax citând Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vă pot asigura că preşedintele Trump va continua să intensifice presiunile asupra Republicii Islamice Iran, pentru a-şi schimba comportamentul", a declarat Mike Pompeo.

Întrebat de senatori dacă Washingtonul va permite acordarea de excepţii privind importurile de petrol din Iran, Pompeo a precizat: "Noi am spus clar de la început că avem obiectivul de a face astfel încât Iranul să nu mai exporte deloc petrol; vom continua acţiunile în acest sens".

Preşedintele Donald Trump a dispus retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi a impus sancţiuni regimului de la Teheran.

Statele Unite au desemnat, luni, Gardienii Revoluţiei iraniene drept organizaţie teroristă, preşedintele Donald Trump argumentând că decizia fără precedent confirmă realitatea că Iranul oferă susţinere grupurilor teroriste şi practică terorismul.

Departamentul de Stat de la Washington a catalogat Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice drept organizaţie teroristă străină. Este prima dată când pe lista organizaţiilor teroriste alcătuită de Statele Unite se numără o structură militară de stat. Organismul militar a fost fondat de ayatollahul Ruhollah Khomeini şi este parte a Forţelor Armate create după Revoluţia islamică din 1979.

Administraţia de la Teheran a catalogat drept "ilegală" decizia Statelor Unite de a introduce Gardienii Revoluţiei pe lista organizaţiilor teroriste, afirmând că "regimul american" este de fapt "susţinător al terorismului".