Un preot spaniol a fost condamnat definitiv la 17 ani de închisoare pentru agresiuni sexuale asupra a doi băieți, a anunțat Curtea Supremă din Spania, relatează AFP. De asemenea, părinții (români) ai uneia dintre victime au fost condamnați la câte patru ani de închisoare, pentru că și-au dat consimțământul.

La bisericaFoto: Hotnews

Condamnarea vine în timp ce tăcerea din jurul cazurilor de pedofilie din interiorul Bisericii începe să se spargă.

Prin verdictul său, publicat miercuri, Curtea Supremă confirmă condamnarea lui José Donoso Fernandez, fost preot într-o localitate din sud-vestul țării, pronunțată de un tribunal regional în 2017.

De asemenea, Curtea confirmă condamnarea la patru ani de închisoare pentru părinții uneia dintre victimele minore ale preotului, ”din moment ce știau și și-au dat consimțământul asupra relației sexuale ale preotului cu fiul lor”.

Părinții, români, au fost găzduiți în 2013 și 2014 de către preotul paroh.

”Această familie a depins, aproape complet, de acuzatul Jose Donoso Fernander, care era responsabil practic pentru toate cheltuielile, mâncare, haine, casă și școlarizare, și de procedurile administrative ce trebuiau să le efectueze”, arată Curtea.

Preotul a avut cel puțin o dată ”relații sexuale, dar natura acestora nu sunt complet determinate”, cu unul dintre copii, care la momentul respectiv avea 12 ani.

Părinții știau și nu s-au opus, notează Curtea.

Cealaltă victimă, un băiat de 12 ani, a fost forțată de către preot să îi facă sex oral în casa parohială din localitate.