Canada intenționează să modifice legea privind acceptarea cererilor de azil, astfel încât solicitanților respinși anterior de alte țări să le fie mai dificil să intre pe teritoriul canadian, potrivit BBC.

Foto:

Modificarea legislativă reprezintă un răspuns la miile de cereri de azil făcute către statul canadian, de către persoane cărora nu le-a fost permis accesul în SUA.

Amendamentele au fost introduse luni seară, ca parte a legii bugetului.

Se presupune că legea va permite ofițerilor responsabili de imgrări de la graniță să respingă cererile de azil dacă indivizii în cauză au depus anterior cereri și în alte țări cu care Canada are un acord de schimb de informații privind imigrarea. Aceste țări sunt: Marea Britanie, SUA, Australia și Noua Zeelandă.

Solicitantul de azil nu va mai avea dreptul la o audiere, iar decizia comisiei nu va putea fi contestată în cadrul unui tribunal independent.

Aproximativ 20.000 de solicitanți de azil au trecut granița în 2018, numărul cererilor în așteptare depășeste 200.000, iar termenul de așteptare pentru audiere este de 20 de luni, în medie. ​