Benny Gantz, principalul rival al premierului israelian Benjamin Netanyahu la alegerile legislative de marți, a întrerupt cursul unei zile decisive pentru a veni în ajutorul unui motociclist victimă a unui accident de circulație, potrivit presei israeliene, preluată de AFP.

Benny GantzFoto: Captura YouTube

Pe asfaltul unei autostrăzi care traversează țara de la nord la sud, un bărbat era întins pe asfalt, dar conștient. Gantz a oprit mașina în care se afla pentru a-l ajuta.

O înregistrare video, difuzată de media israeliană, îl arată pe Gantz în cămașă și cu ochelari de soare aplecat peste acest om, pe care îl ține de mână.

"Unde te doare, te doare?", îl întreabă el pe bărbat, cu casca de motociclist pe cap și înconjurat de mai multe persoane.

Gantz a rămas alături de motociclist până când a venit ambulanța, potrivit televiziunii israeliene 12.

Fost de stat major, Gantz, novice în politică, este marele rival al lui Netanyahu, care candidează la al cincilea mandat, în ciuda unei puneri sub acuzații pentru corupție.

Războiul imaginilor între cei doi bărbați a continuat până în ultima clipă. Gantz s-a afișat duminică pe motocicletă, la o adunare a motocicliștilor alianței "Albastru-Alb", lista de centru dreapta pe care o conduce.

Ultimele urne de vot se vor închide marți la ora 19,00 GMT dar rezultatele nu vor fi decât debutul unor lungi negocieri pentru construirea unei coaliții de guvernare. Potrivit ultimelor sondaje, premierul pare în poziția favorită pentru a forma guvernul, grație alianțelor cu partidele de dreapta.