Organizația Națiunilor Unite (ONU) a condamnat atacul aerian de luni care a vizat aeroportul Mitiga din Tripoli, singurul funcțional din capitala Libiei, și a făcut apel la încetarea confruntărilor, scrie Mediafax, citând BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Zborurile de pe aeroportul Mitiga au fost suspendate pe termen nedeterminat și toți pasagerii au fost evacuați. Nicio persoană nu a fost rănită în urma atacului aerian.

Reprezentanții ONU au transmis că forțele militare conduse de generalul Khalifa Haftar sunt responsabile de atacul de luni.

Hhassan Salame, emisarul Libiei la ONU, a declarat luni că atacul aerian a încălcat legile umanitare care interzic atacurile asupra infrastructurii civile. Salame a transmis că atacul reprezintă „o escaladare a violenței”.

Un purtător de cuvânt al generalului Haftar a declarat pentru agenția de presă Reuters că atacul nu a vizat aeronave civile.

Peste 2.800 de persoane au fost evacuate din cauza confruntărilor militare din zona oraşului Tripoli, a anunţat luni Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Cel puțin 35 de persoane au murit în urma confruntărilor din apropierea capitalei Tripoli.

Confruntări militare de amploare au loc la periferia capitalei Libiei între grupul paramilitar Armata Naţională Libiană, condus de mareşalul Khalifa Haftar, şi trupele Guvernului de uniune naţională recunoscut de comunitatea internaţională.​