Camera inferioară a respins luni modificările sugerate de președintele Ivan Duque în ceea ce privește tribunalul special responsabil de judecarea foștilor rebeli și a oficialilor militari pentru crime de război, potrivit Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Duque a cerut legislatorilor să revizuiască 6 părți ale legii care reglementează tribunalul Jurisdicției Speciale pentru Pace (JEP), un organism creat în contextul acordului de pace din 2016, dintre guvern și Forțele Armate Revoluționare din Columbia (FARC).

Legislatorii au respins propunerea cu 110 de voturi contra și doar 44 pentru. Coaliția lui Duque este susținută de mai puțin de jumătate din locurile din camera inferioară.

Duque a fost ales datorită promisiunii sale de a schimba acordul de pace, susținând că este prea indulgentă cu foștii rebeli.

Președintele întâmpină obstacole legate de aprobări legislative din luna august, într-un Congres profund divizat. Propunerea sa de reformă fiscală a fost diluată anul trecut, o lege a justiției a fost anulată, iar o reformă pentru pensii amânată până anul viitor. ​