Patru cetățeni americani, inclusiv trei militari și un contractor civil, au decedat în urma exploziei unui vehicul-capcană în apropierea bazei aeriene Bagram din Afganistan, au anunțat luni autoritățile NATO și SUA, informează Mediafax citând site-ului cotidianului The Boston Globe.

Explozie in AfganistanFoto: Captura Youtube.com

Atentatul a fost revendicat de mișcarea talibană. Potrivit insurgenților, un atacator sinucigaș a detonat un vehiculul încărcat cu explozibil în apropierea bazei aeriene de la Bagram, cea mai mare bază militară americană din Afganistan, aflată la nord de Kabul. Talibanii au anunțat, pe Twitter, că explozia a distrus un vehicul blindat, iar mai mulți militari străini au fost uciși sau răniți.

Autoritățile NATO și SUA au transmis că alți trei militari americani au fost răniți în urma atacului.

În urma atentatului, numărul militarilor americani uciși în Afganistan în cursul acestui an a urcat la șapte, potrivit publicației Star and Stripes.

Incidentul are loc în contextul în care oficiali americani și talibani poartă discuții privind un potențial acord de pace, care să pună conflictului civil care durează de aproape 18 ani.