Președintele american Donald Trump a decis să-l înlocuiască pe Randolph Alles, directorul Serviciului de protecţie şi pază a demnitarilor Secret Service, cu agentul James Murray, a anunțat Casa Albă, potrivit Mediafax care citează Bloomberg.

Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, a precizat că Murray va prelua funcția de director al Secret Service începând din luna mai.

Conform unui oficial care a dorit să păstreze anonimatul, demiterea directorului Secret Service nu are legătură cu evaluarea ordonată după ce o femeie de origine chineză a pătruns ilegal în complexul lui Donald Trump din Mar-a-Lago (Florida) având asupra sa paşapoarte chineze şi un hard-disk virusat.

Directorul Secret Service este subordonat direct secretarului pentru Securitatea Internă, Kirstjen Nielsen, care a demisionat duminică, pe fondul presiunilor exercitate de preşedintele Donald Trump.

"Este vorba de o epurare aproape sistematică a cadrelor în a doua agenţie de securitate naţională ca mărime" din SUA, a declarat un oficial de rang înalt de la Washington sub protecţia anonimatului.