O femeie din Marea Britanie a fost arestată pe aeroportul din Dubai și riscă doi ani de închisoare pentru că acum trei ani a pus pe Facebook un comentariu în care își insulta fostul soț și mai ales pe noua lui soție. Laleh Shahravesh, cetățean britanic, a trăit 18 ani cu fostul soț. Arestarea a survenit exact când Laleh a venit în Dubai pentru a asista la înmormântarea fostului soț, scrie BBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Acuzația este legată de două comentarii pe care le-a pus în 2016 la o postare pe Facebook a fostului soț care anunța că s-a recăsătorit. Într-un comentariu postat în limba farsi la una dintre poze, Laleh scria: ”Sper să ajungi în pământ idiotule! La naiba cu tine!. M-ai părăsit pentru ăsta!”.

Femeia cu care fostul soț s-a recăsătorit a făcut plângere după ce comentariul injurios a fost postat, iar legile dure din Emiratele Unite spun că o persoană poate fi amendată și chiar și condamnată la închisoare pentru comentarii defăimătoare pe rețelele sociale.

Laleh Shahravesh, care a venit în Dubai împreună cu fiica sa de 14 ani, a rămas uluită de faptul că a fost arestată.

Ea a fost căsătorită timp de 18 ani cu bărbatul pe care avea apoi să-l atace în acel comentariu dur. Din cei 18 ani, doar opt luni a trăit în Emiratele Unite.

Cei de la asociația Detained in Dubai spun că decizia de arestare este dură. Femeia riscă și amendă maximă de 50.000 de lire sterline