Comisarul responsabil pentru respectarea legii privind datele cu caracter personal din Noua Zeelandă critică dur compania Facebook în contextul atacurilor din Christchuch, potrivit The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Comisarul, John Edwards, a postat pe pagina sa personală de Twitter, susținând că Facebook este o companie coruptă moral care permite genocidul și facilitează subminarea instituțiilor democratice.

Postarea lui Edwards vine ca răspuns la interviul acordat de co-fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, rețelei "America's ABC", în care nu și-a asumat un angajament de a face modificări la nivelul tehnologiei de live stream a platformei.

Zuckerberg a spus că incidentele precum live stream-ul atacurilor din Christchurch sunt rezultate ale actorilor rău intenționați, nu a tehnologiei.

Edward a descris afirmațiile lui Zuckerberg ca fiind ipocrite și a afirmat că Facebook a refuzat să declare pentru biroul său câte crime, sinucideri și agresiuni sexuale au fost transmise prin intermediul platformei.

Potrivit informațiilor The Guardian, biroul prim-ministrului Ardern caută alte modalități de a transmite live mesajele video, pentru a evita Facebook.