Secretarul pentru Securitate Internă al SUA (Homeland Security), Kirstjen Nielsen, își părăsește poziția, a declarat președintele Donald Trump duminică, într-un tweet, deoarece administrația conduce o revizuire a departamentului responsabil cu politica de imigrație, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Plecarea ei a fost raportată pentru prima oară de CBS News, care a declarat că nu este clar dacă Nielsen își părăsește voluntar poziția.

Într-un alt tweet, Trump a spus că Kevin McAleenan, actualul comisar american pentru Vămi și protecția frontierelor, va deveni secretar al DHS.

Nielsen, în vârstă de 46 de ani, a deținut poziția din decembrie 2017. Întrucât include imigrația și domeniul vamal, departamentul său este responsabil pentru aplicarea unora dintre cele mai controversate politici ale lui Trump, care a încercat să reducă numărul de mexicani și cetățeni din Americacentrală ce intrăînStatele Unite fără o documentație adecvată.

În mod repetat supusă unor întrebări dificile de către democrați în Congres, Nielsen a supravegheat planurile Trump, cum ar fi efortul său de a construi un zid la granița cu Mexicul și separarea copiilor migranți de familiile lor.

Trump insistă că sosirea imigranților la granița sudică a SUA constituie o urgență națională.

El a amenințat recent că va închide granița, sau părți dinea, dacă Congresul nu va schimba legile SUA pentru a repara ceea ce el a numit "lacune" legate de imigrație.