Un lanț hotelier din Washington va plăti 12 milioane de dolari despăgubiri într-un proces în care este acuzat că a transmis în mod ilegal către ICE (Serviciul de Imigrări al SUA) datele personale ale clienților, potrivit biroului procurorului general al statului, potrivit CNN.

motel 6Foto: YouTube

Între 2015 și 2017, șapte locații ale Motel 6 au trimis datele personale ale aproximativ 80.000 de persoane către ICE, fără a solicita în prealabil acordul, au declarat autoritățile într-un comunicat de presă în această săptămână.

Listele conțineau informații personale de la toți oaspeții hotelului, încălcând politicile de confidențialitate. În urma dezvăluirilor numeroase persoane de origine latino-americană au fost puse sub urmărire, unele dintre ele ajungând la închisoare.

Lanțul hotelier a recunoscut în timpul anchetei procurorului general că cel puțin șase dintre locațiile sale din statul Washington au trimis datele personale ale clienților, potrivit comunicatului de presă. "Acțiunile lanțului hotelier Motel 6 au încălcat dreptul la confidențialitate a zeci de mii de persoane", au transmis autoritățile.

Procurorul general a declarat că suma de 12 milioane de dolari ar fi suficientă pentru a oferi despăgubiri celor 80.000 de persoane ale căror informații au fost oferite autorităților.

Un purtător de cuvânt al Motel 6 a confirmat într-o declarație că a ajuns la un acord de decontare și a declarat că va "continua să pună în aplicare politicile privind confidențialitatea datelor personale, care interzic folosirea informațiilor cu caracter personal ale clienților, cu excepția cazurilor în care există un mandat judiciar sau o citație".