Premierul Giuseppe Conte a anunţat vineri eliberarea unui cetăţean italian luat ostatic în urmă cu trei ani în Siria şi revenirea acestuia în Italia, transmite AFP citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În urma unor activităţi coordonate de informaţii complexe şi sensibile, de investigaţie şi demersuri diplomatice, am reuşit să obţinem astăzi eliberarea lui Sergio Zanotti, răpit în Siria în aprilie 2016', se arată într-un comunicat de presă al prim-ministrului italian.

"Condiţiile generale ale concetăţeanului nostru par bune şi în următoarele ore acesta va sosi în Italia, la Roma", se arată în comunicatul în care Giuseppe Conte mulţumeşte tuturor serviciilor implicate, fără a furniza detalii suplimentare.

Potrivit informaţiilor apărute în presa italiană, Sergio Zanotti este un antreprenor de 57 de ani originar din Brescia, în nordul Italiei. El a dispărut în aprilie 2016 după ce a plecat în Turcia, iar fosta sa soţie a primit numeroase mesaje în care acesta îi cerea ajutor şi în care persoanele care l-au luat prizonier îl ameninţau că va fi executat.

În august 2018 mass-media din Italia a menţionat cazul unui alt ostatic, Alessandro Sandrini, un muncitor de 33 de ani din Brescia aflat în şomaj parţial, care a dispărut în octombrie 2016 după ce plecase în vacanţă în Turcia.

Mama acestuia a rupt tăcerea recomandată de ministerul de externe italian după ce a primit mai multe apeluri telefonice scurte din partea fiului său şi cel puţin o înregistrare video în care acesta apărea în genunchi, purtând un costum portocaliu şi sub ameninţarea unor persoane înarmate.