Statele Unite urmează să desemneze Corpul Gărzilor Revoluționare din Iran drept organizație teroristă străină, au declarat trei oficiali din S.U.A. pentru Reuters, aceasta fiind prima dată când Washington-ul etichetează în mod oficial forțele armate ale unei alte țări drept grup terorist.

HotNews.roFoto: Hotnews

Decizia, despre care criticii avertizează că ar putea supune oficialități militare și ale serviciilor de informații din SUA la acțiuni similare din partea unor guverne neprietenoase din străinătate, este de așteptat să fie anunțată de către Departamentul de Stat al SUA, probabil chiar în cursul zilei de luni.

Secretarul de Statal SUA, Mike Pompeo, un adversar declarat al Iranului, a pledat pentru schimbarea politicii americane caparte a unei poziționărimai dure a administrației Trump față de Teheran.

Ea ar urma să se întâmple înainte de prima aniversare a deciziei președintelui Donald Trump de a elimina un acord nuclear internațional cu Teheranul și de a reimpune sancțiunile care au afectat economia iraniană.

Decizia administrației de a realiza desemnarea a fost raportată pentru prima oară de Wall Street Journal.