Mai multe persoane armate au atacat în trei minute o furgonetă blindată pe o pistă a unui aeroport internațional din centrul Mexicului, în timp ce banii erau pe punctul de a fi încărcați într-un avion, și au reușit să fugă cu un milion de dolari, relatează AFP.

Jaf aeroport GuanajuatoFoto: Captura video

Furtul a avut loc miercuri la ora 21.00 (03.00 GMT joi). Hoții au ajuns pe aeroport într-o furgonetă și au zdrobit barierele de securitate de pe pista aeroportului din Guanajuato, a spus operatorul aeroportului, Grupul aeroportuar Pacific.

Sub amenințarea armelor, au luat sacii pe care angajații aeroportului se pregăteau să îi încarce și apoi au fugit spărgând gardurile de protecție din altă zonă, totul petrecându-se în trei minute.

Nu a fost dată o sumă oficială, dar, potrivit mass-mediei locale, hoții ar fi luat 20 de milioane de pesos sau un milion de dolari.

Pe 14 decembrie, o furgonetă care transporta 118 milioane pesos a fost interceptată de hoți în același stat, Guanajuato. Camioneta a fost găsită ulterior îngropată într-un oraș din apropiere.