Părinții din comunitatea LGBT vor putea de acum să-și boteze sau să-și binecuvânteze copiii în Biserica lui Isus Hristos a Sfinților din Zilele din Urmă, după ce oficialii bisericii au declarat joi că vor adopta o nouă politică în acest sens, scrie The Washington Post.

Steagul LGBTFoto: Wikipedia

Decizia Bisericii mormone anulează hotărârea din 2015 de a exclude acești copii de la ritualuri, până aceștia ar fi împlinit 18 ani. De asemena, Biserica nu va mai considera căsătoria între persoane de același sex ca pe un act de apostazie.

Noua politică a fost anunțată în timpul Conferinței Generale Anuale a liderilor bisericii. Decizia inițială din 2015 de a exclude familiile LGBT din ritualurile esențiale a fost aspru criticată de Biserica Mormonă.

În contextul vechii politici, la împlinirea celor 18 ani, copilul unei familii LGBT avea posibilitatea de a renega stilul de viață al părinților și de a cere să se alăture Bisericii. Sub noua hotărâre, acest lucru nu va ma fi necesar.

Biserica a insistat asupra faptului că această schimbare nu modifică învățătura mormonă conform căreia contactul sexual este menit pentru căsătoria dintre un bărbat și o femeie.