Prim-ministrul Australiei a anunțat că statul va porni o anchetă de trei ani la nivel național, cu privire la abuzurile față de persoanele cu dizabilități, scrie BBC News.

Persoane cu dizabilitatiFoto: Pixabay

În ultimii ani națiunea a fost martora unor cazuri cumplite de abuz, petrecute în centre de îngrijire, iar susținătorii persoanelor care suferă de handicap spun că abuzul și exploatarea reprezintă probleme sistemice.

Prim-ministrul Scott Morrison a declarat că comisia regală are ca scop "construirea unei culturii a respectului". De asemenea, guvernul recunoaște faptul că indivizii cu dizabilități sunt mai expuși violenței, neglijenței și exploatării.

O investigație a parlamentului din 2015 a arătat că există o rată crescută a violenței față de persoanele cu dizabilități.

Comisia regală va conduce audieri publice pe teritoriul țării, urmând să emită un raport în Aprilie 2022, însă acest termen ar putea fi prelungit, conform spuselor lui Morrison. Tot el a adăugat că guvernul a primit deja peste 3.000 de răspunsuri, acestea reprezentând o treime din numărul cetățenilor cu dizabilități.