Parlamentul britanic a fost nevoit să se închidă mai devreme, joi, după ce printr-o spărtură apărută în tavanul Palatului Westminster, clădire gotică din secolul al XIX-lea, apa s-a revărsat în sala de ședințe, relatează Reuters.

Parlamentul britanicFoto: Captura YouTube

Deputații dezbăteau chestiuni de politică fiscală când apa a început să curgă în cascadă în zona presei de deasupra scaunelor parlamentarilor, obligându-l pe speaker-ul adjunct al Camerei Comunelor, Lindsay Hoyle, să suspende ședința.

Vorbind peste zgomotul făcut de apa care curgea, parlamentarul Justin Madders a spus: „Sper să-mi pot termina discursul înainte ca `ploaia să oprească jocul`. Cred că-i probabil vreun fel de simbol, despre cum mulți oameni văd cât de distrus este Parlamentul când ajungi acolo”.

Ședința de joi a camerei inferioare a Parlamentului britanic, Camera Comunelor, a fost apoi încheiată, cu peste două ore mai devreme. Camera superioară, Camera Lorzilor, a continuat să dezbată pe tema Brexit într-o parte separată a clădirii.

Palatul Westminster - părți ale acestuia datând chiar și din 1097 - se degradează tot mai mult de decenii, necesitând frecvente reparații și modernizări.