După divorț, miliardarul american Jeff Bezos va păstra controlul acțiunilor pe care el și soția sa le dețin la gigantul Amazon, scrie AFP.

Sotii BezosFoto: YouTube

MacKenzie Bezos a anunțat joi pe Twitter că cedează, după divorț, 75% din acțiunile pe care le dețin cei doi la Amazon. Ea va păstra în continuare 25% din acțiuni, respectiv 4% din ansamblul acțiunilor Amazon, ceea ce reprezintă circa 36 de miliarde de dolari la cotația de joi de pe bursă.

Jeff Bezos va păstra de asemenea toate drepturile de vot pentru acțiunile pe care cei doi le dețin la Amazon.

Potrivit unui document transmis autorităților bursiere, actele pentru divorț au fost depuse joi la tribunal iar procedura ar urma să fie finalizată în circa trei luni.

MacKenzie Bezos prevede de asemenea să-i cedeze lui Jeff Bezos părțile sociale pe care le deține în nume propriu la cotidianul Washington Post și la societatea spațială Blue Origin.

Anunțul neașteptat al despărțirii cuplului, după 25 de ani de căsătorie, a stârnit numeroase întrebară legate de împărțirea averii, estimată la circa 150 de miliarde de dolari de Forbes, și în special asupra controlului unei societăți care valorează în prezent 890 de miliarde de dolari pe bursă, și unde deține încă 16%.

MacKenzie Tuttle l-a cunoscut pe Jeff Bezos în 1992, înainte ca acesta să fondeze imperiul comerțului online.

Jeff Bezos, după ce a redistribuit mesajul soției sale, a publicat un altul în care mulțumește pentru "susținerea și blândețea sa în acest proces".