Ministerul britanic al Apărării a anunțat deschiderea unei anchete după ce pe rețelele sociale a apărut o înregistrare video care arată soldați în misiune în Afganistan care se antrenau trăgând în portretului liderului opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, scrie AFP.

Portretul lui Jeremy Corbyn, folosit ca tinta de soldatiFoto: Captura YouTube

"Știm că o înregistrare video circulă pe rețelele sociale. Acest comportament este total inacceptabil", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al ministerului, citat într-un comunicat. "O anchetă a fost deschisă".

Înregistrarea, de 25 de secundă, arată patru soldați care trag cu pistoale în ținte plasate la circa 10 metri distanță, una dintre ele fiind un portret al lui Jeremy Corbyn.

Imaginile au fost înregistrate la Kabul, în Afganistan, potrivit agenției britanice Press Association, care precizează că soldații fac parte din Batalionul 3 al regimentului de parașutiști.

Locul unde au fost înregistrate imaginile este dedicat protecției personalităților, potrivit Skynews.

Provenit din zona de stânga a Partidului Laburist, a cărui conducere a preluat-o în 2015, Jeremy Corbyn, 69 de ani, este o figură criticată dur de dreapta britanică, ce îi reproșează că este "marxist".

Corbyn este un pacifist declarat.