Situație bizară în Brazilia, chiar de 1 aprilie, unde doi gemeni au fost condamnați să plătească pensie alimentară pentru același copil, după ce niciunul dintre ei nu a vrut să-l recunoască, scrie AFP.

BebelusFoto: pixabay.com

Povestea este atât de ciudată încât ar fi putut trece drept o glumă de 1 aprilie, dar sentința emisă luni de tribunalul din Goias (centru-vest) este cât se poate de reală, potrivit agenției internaționale de știri.

"Judecătorul Filipe Luiz Peruca a stabilit ca cei doi (gemeni) să fie incluși în actul de naștere și ca fiecare să plătească o pensie alimentară echivalentă cu 30% din salariul minim", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul tribunalului.

Salariul minim este de 998 reali (230 euro), iar fiecare va trebui să plătească o pensie alimentară de 299,4 reali (circa 69 euro).

O slabă compensație pentru copil, rezultatul unei scurte relații a mamei cu unul dintre cei doi gemeni. Femeia nu a putut să elucideze misterul paternității fetiței sale, fiecare dintre cei doi bărbați aruncând vina pe celălalt.

Unul dintre ei a acceptat să fie supus unui test ADN care s-a dovedit concludent, dar nu a vrut să recunoască paternitatea, afirmând că fratele său este tatăl. ADN-ul acestuia este și el compatibil, fiind vorba de gemeni monozigoți cu aceeași identitate genetică.

"Unul dintre cei doi frați, de rea credință, încearcă să ascundă paternitatea", a concluzionat judecătorul, în sentință.

"Justiția trebuie să reprime comportamente necinstite (...) care prejudiciază dreptul de recunoaștere a paternității, un drept constituțional inalienabil", a adăugat el.

În comunicat, tribunalul arată că încă "din adolescență" gemenii, acum în vârstă de 31 de ani, "se foloseau de asemănarea dintre ei pentru a-și ascunde infidelitățile".