O știre despre un graffiti în care Vladimir Putin era făcut homosexual, care a apărut pe coloanele clădirii unei secții de Poliție, care a circulat în noaptea dintre 31 martie și 1 aprilie a fost ștearsă de mai multe agenții de știri din Rusia, după ce Serviciul de cenzură al procurorului general al Rusiei, Roskomnadzor, a cerut eliminarea conținutului din online. O publicație locală acuză cenzura, relatează The Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Legea care amendează jignirea autorităților a intrat în vigoare, motiv pentru care cel puțin cinci site-uri de știri din Yaroslavl au scris - și apoi au șters - despre faptul că mesajul ”Putin este homosexual” a fost scris cu spray pe coloanele clădirii unei secții de poliție.

Președintele Vladimir Putin a semnat, la mijlocul lui martie, legea care introduce amenzi pentru rușii care răspândesc ceea ce autoritățile numesc ca fiind știri false sau arată lipsă de respect fățișă în mediul online față de stat.

Nerespectarea în mediul online a statului, autorităților sau a steagului Rusiei poate fi amendată cu până la 100.000 de ruble (1.525 de dolari).

De asemenea, o a doua lege ar urma să dea autorităților puterea să blocheze site-uri dacă statul consideră că difuzează ”fake news”.