Administrația de la Washington ia în considerare impunerea de sancțiuni suplimentare împotriva Iranului, cel mai probabil în luna mai, care vor fi aplicate zonelor din economie neafectate până acum, a transmis un oficial al Administrației Trump, scrie Mediafax, citând de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialul a transmis că Administrația președintelui american Donald Trump este determinată să impună aceste sancțiuni în perioada primei aniversări a retragerii Statelor Unite din Acordul nuclear cu Iran în anul 2015.

„Dorim un efect continuu de răcire. Vrem ca toate companiile să considere că este o idee teribilă să facă afaceri cu Iranul”, a declarat oficialul.

Președintele american Donald Trump a anunțat în luna mai 2018 că va retrage Statele Unite din Acordul nuclear semnat de Iran și alte șase puteri internaționale (Marea Britanie, Franța, Germania, Rusia), menit să împiedice dezvoltarea programului nuclear și balistic al Iranului.

Oficialul american a transmis că cel mai probabil, sancțiunile vor fi anunțate în următoarele săptămâni.

„Orice putem face cu ocazia aniversării (retragerii din Acord, n.red.), este perfect”, a transmis oficialul, menționând că Departamentul Trezoreriei lucrează la conceperea sanțiunilor.