Dmitro Razumkov, reprezentant al echipei de campanie a candidatului la prezidenţialele ucrainene Volodimir Zelenski, a negat zvonurile referitoare la o eventuală alianţă cu partidul "Batkivşcina" și numirea liderului acestuia, Iulia Timoșenko, în funcția de prim-ministru al Ucrainei, în cazul în care turul doi al alegerilor prezidenţiale ar fi câştigat de Zelenski, potrivit Ukrinform și Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Despre ce fel de funcţie de premier (care să revină Iuliei Timoșenko, n.red) putem vorbi acum, din moment ce o astfel de numire rezultă dintr-un acord al unei coaliţii formate în Parlament?" - a reacţionat Razumkov. Duminică seară, deputatul ucrainean Mustafa Naem a scris pe o reţea de socializare că, potrivit informațiilor sale, reprezentanţii echipelor de campanie ai candidaților la președinție Iulia Timoșenko și Volodimir Zelenski negociază o alianţă pentru turul doi de scrutin.

Potrivit uneia dintre versiuni, Timoşenko ar fi dispusă să-l susțină pe Zelenski în schimbul semnării unui memorandum privind formarea unei coaliții parlamentare, a cărei principală sarcină să fie schimbarea legislației și introducerea unui sistem de alegeri parlamentare în două tururi de scrutin. Amintim că rezultatele parţiale anunțate de Comisia Electorală de la Kiev după numărarea a 75.72% dintre voturile exprimate de ucraineni la alegerile prezidenţiale de duminică arată că actorul de comedie Volodimir Zelenski a obţinut 30,40% din sufragii, în timp ce actualul preşedinte, Petro Poroşenko, a fost votat de 16,11% dintre alegători.

Acesta este urmat de fostul premier Iulia Timoşenko, votată de 13,21% din electorat.