Coordonatorul Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt, a apreciat într-o postare pe Twitter că "un Brexit dur" a devenit "aproape inevitabil", după respingerea de către Camera Comunelor a tuturor alternativelor în votul orientativ de luni, relatează Mediafax citand Associated Press.

Guy VerhofstadtFoto: Parlamentul European

Guy Verhofstadt a comentat imediat după ce Parlamentul britanic a respins din nou opțiunile alternative la acordul Brexit negociat de către premierul britanic Theresa May cu UE. Parlamentul a votat miercuri împotriva unei alte serii de amendamente privind opțiunile Brexit.

Verhofstadt a spus: "Camera Comunelor votează din nou împotriva tuturor opțiunilor. Un #Brexit greu devine aproape inevitabil. Miercuri, Marea Britanie are o ultimă şansă de a depăşi impasul sau de a se confrunta cu abisul".

Marea Britanie are dreptul legal de a părăsi UE pe 12 aprilie, după ce blocul a fost de acord să prelungească termenul stabilit iniţial, de 29 martie.

Membrii Camerei Comunelor s-au pronunţat luni seară împotriva organizării unui nou referendum, respingând toate cele patru amendamente supuse la vot.

Votul Camerei Comunelor are rolul de recomandare, fără a exista obligativitatea de aplicare a deciziilor de către Guvernul Marii Britanii.