Preoți catolici au anunțat că au ars în public, în acest week-end, cărți din celebrele saga Harry Potter și Twilight, pe care le consideră sacrilegii, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ne supunem Cuvântului" divin, au explicat pe pagina de Facebook a acestui grup religios "Fundacja SMS Z NIEBA" autorii acestui autodafeu, cu poze în sprijin.

Aici putem vedea trei preoți care aruncă în foc mai multe opere, printre care aventurile lui Harry Potter, tânărul ucenic vrăjitor creat de J.K. Rowling, și cele ale vampirului Edward Cullen, imaginat de Stephenie Meyer, alături de alte obiecte precum o mască în stil african.

Aceștia recită predici deasupra focului, în care poate fi văzută printre altele o umbrelă "Hello Kitty" și o figurină hindusă.

Un pasaj, care cere credincioșilor să distrugă "dușmanii lui Dumnezeu", include și fraza următoare: "Veți arde în foc idolii lor".

Episcopatul polonez a recunoscut faptele dar a refuzat să facă cel mai mic comentariu.

A avut loc "după slujba de la 10 dimineața, duminică, la ora 11. Iar aceste ofrande care au fost aduse (bisericii) de-a lungul săptămânii au fost adunate în fața bisericii și puse pe foc", a povestit un credincios din zonă, care a preferat să-și păstreze anonimatul, pentru televiziunea TVN24.

Jan Kucharski, exorcist și pastor al acestei parohii din Gdansk, în nord-estul Poloniei, "nu este vorba de a arde cărțile cuiva, ci obiecte asociate cu magia și ocultismul. Pe lângă aceste cărți sunt și alte obiecte, amulete, talismane aduse de credincioși. Este timpul să facem ordine".

"Știm ce dăunează, ce nu este bun pentru credincioși, de unde această formulă să spunem evanghelică a evenimentului. Desigur, unii pot să se simtă șocați, dar cei care cunosc spiritul divin vor înțelege", a explicat el, pentru site-ul de informații Na Temat.