Pacienții din Marea Britanie ar putea să fie obligați să renunțe la practica cumpărării de organe din China. Tot mai mulți pacienți care suferă de boli ce fac transplantul de organe o necesitate aleg să călătorească în China pentru a-și cumpăra organele de care au nevoie, informează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Apelul la interzicerea ,,turismului pentru organe” este susținut momentan de 40 de parlamentari din toate partidele. Dezbaterile din Parlamentul britanic au loc înainte de următoarea sesiune a tribunalului independent din China, care va încerca să determine dacă organele recoltate aparțin deținuților regimului politic.

China respinge acuzațiile și susține că acestea sunt rodul zvonurilor malițioase. China susține că a aderat în totalitate la standardele mediale internaționale care cer ca donarea și prelevarea de organe să fie făcută doar cu consimțământul pacienților și în lipsa oricăror plăți.

Organizațiile internaționale care luptă pentru drepturile omului susțin că cei care au cel mai mult de suferit de pe urma politicilor de transplant forțat de organe din China sunt minoritățile religioase precum Falun Gong, tibetanii, musulmanii uiguri și anumite secte creștine, dușmanii regimului politic din China.

În 2014, China a anunțat că va pune capăt practicii transplantării organelor de la prizonierii condamnați la moarte.