Papa Francis a declarat în cursul zilei de ieri că liderii politici care își doresc să construiască ziduri sa alte bariere în calea migranților ,,vor sfârși prin a ajunge prizonierii zidurilor pe care le construiesc”, transmite CNBC. Papa a făcut acest comentariu aflat la bordul avionului cu care se întorcea din Maroc.

Papa Francisc, vizita in MarocFoto: Captura YouTube

Papa Francis a declarat ieri că liderii politici care vor să ridice bariere în carea migranților nu vor sfârși bine. Francis, care nu l-a menționat pe Trump în comentariul său, a mai avut conflicte cu președintele american pe tema migrației.

,,Înțeleg că, atunci când vine vorba despre această problemă, un guvern are un cartof fierbinte în mâini, însă rezolvarea este diferită, trebuie să fie umană, nu să implice sârmă ghimpată”, a comentat Francis.

,,Teama nu ne va lăsa să înaintăm; cu ziduri vom rămâne în interiorul altor ziduri.”

Papa susține că națiunile bogate ar trebui să ajute la eliminarea cauzelor migrației precum sărăcia, războiul sau instabilitatea politică.

Migranții ar trebui acceptați, protejați și integrați cât mai bine, crede Papa Francis. Dacă o țară nu se descurcă cu un număr mare, atunci migranții ar trebui distribuiți altor țări.