Un grup de venezueleni furioși au format baricade lângă palatul prezidențial din Caracas și în alte părți ale țării duminică. Protestatarii spun că panele constante de curent și lipsa apei potabile a transformat Venezuela într-un loc în care este imposibil să trăiești, informează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Situația precară din Venezuela a alimentat frustrarea populației față de guvernul președintelui Nicolas Maduro. Comerțul țării a fost întrerupt de problemele cu care se confruntă serviciile publice de aproape trei săptămâni.

Protestatarii au ars cauciucuri și alte obiecte lângă palatul prezidențial din Caracas și au cerut ca Maduro să acționeze imediat pentru a remedia situația.

,,Ne-am luptat pentru apă și electricitate, au trecut douăzeci și ceva de zile de când nu mai avem apă”, spune un protestatar. ,,Avem electricitate două ore, după care o opresc noaptea, revine a doua zi pentru jumătate de oră, apoi rămânem iar fără- ne-am săturat de asta.”

Demonstranții susțin că o femeie a fost rănită de focurile trase de grupurile pro-guvernamentale. Reuters nu a putut confirma cine a tras asupra femeii.

Grupul pentru drepturile omului Forumul penal susține că 12 persoane au fost arestate ieri în toată țara în timpul protestelor.