​Phenianul a denunţat duminică raidul efectuat luna trecută împotriva misiunii diplomatice nord-coreene din Madrid, care a fost revendicat de un grup de opozanţi, ca fiind un "atac terorist grav", relatează AFP, citată de Agerpres.

Ambasada Coreei de Nord din MadridFoto: Captura YouTube

Misiunea diplomatică nord-coreeană a fost atacată la 22 februarie de un comando, cu câteva zile înainte de al doilea summit care a avut loc la Hanoi, între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un.

După săptămâni de tăcere totală, un judecător spaniol de investigare a dezvăluit marţi o serie de detalii despre acest asalt şi comando-ul care l-a comis şi ai cărui membri fac obiectul unui mandat internaţional de arestare.

Grupul de apărare civilă Cheollima (DCC) a revendicat acest raid, explicând că doreşte să semnaleze activităţile diplomatice "ilegale" ale Phenianului în străinătate.

În prima sa reacţie oficială, Coreea de Nord evocă duminică o eventuală implicare a Statelor Unite în acest raid şi cere autorităţilor spaniole să-i aducă ''în faţa justiţiei pe terorişti şi pe cei implicaţi''.

"Un atac terorist grav a avut loc la 22 februarie în cursul căruia un grup armat a atacat ambasada RPDC în Spania", a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean, potrivit unui comunicat difuzat de agenţia oficială de presă nord-coreeană ACTC.