Parlamentul britanic poate asigura ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană în data de 22 mai dacă va aproba acordul negociat de Guvernul britanic în cadrul votului de vineri, a declarat Andrea Leadsom, liderul Camerei Comunelor, citată de Reuters.

Andrea LeadsomFoto: YouTube

„Moțiunea de mâine (vineri, n.red.) dă Parlamentului oportunitatea să asigure amânarea Brexit. Cred că putem fi de acord cu toții că nu putem ajunge în situația de a cere o noua amânare”, a declarat Leadsom în Parlament.

Acordul Brexit negociat de prim-ministrul britanic Theresa May cu oficialii Uniunii Europene a fost respins deja de două ori de membrii Camerei Comunelor.

Leadsom a anunțat că deși este suficient pentru a asigura ieșirea din UE pe 22 mai, moțiunea care va fi dezbătută vineri notează că aprobarea Acordului de Retragere nu este suficientă pentru a îndeplini cerințele ratificării Acordului Brexit, citează Mediafax.

Parlamentarii britanici se pregătesc să voteze vineri, din nou, asupra Brexit-ului, însă nu este clar în ce va consta exact acest vot. Guvernul condus de Theresa May ar dori să ceară un nou vot asupra acordului de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, respins deja de Camera Comunelor de mai multe ori.

Discuțiile privind votul de vineri sunt în plină desfășurare potrivit liderului parlamentar Andrea Leadsom, relatează BBC News.

Există speculații potrivit cărora parlamentarii ar putea să voteze din nou asupra acordului negociat de Theresa May, dar nu și asupra unei declarații politice referitoare la etapele următoare.