Britanicii consideră, în proporţie de 57%, că Theresa May nu are abilitatea necesară pentru a fi premierul Regatului Unit, deşi continuă să se poziţioneze înaintea adversarilor săi politici în privinţa adecvării la această funcţie, potrivit unui studiu publicat miercuri de compania de cercetare de piaţă Ipsos MORI, informează EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

În sondajul efectuat în perioada 15 - 19 martie, pe un eşantion ce a depăşit o mie de persoane, May se situează pe cea mai joasă poziţie de până acum în preferinţele publicului, într-un moment ce coincide cu anunţul demisiei sale în cazul în care membrii Partidului Conservator vor sprijini în parlament acordul privind Brexitul, potrivit Agerpres.

Premierul britanic Theresa May a anunțat miercuri deputații conservatori că va demisiona înaintea următoarei etape a negocierilor privind Brexitul, potrivit unui comunicat al serviciului său de presă.

"Există dorința unei noi abordări, a unui nou leadership" pentru următoarea fază a negocierilor pentru Brexit care ar trebui să determine viitoarea relație a Marii Britanii cu UE, le-a spus aceasta, potrivit acestui comunicat. "Nu voi fi un obstacol", a adăugat ea.