Brunei plănuiește să introducă noi legi săptămâna viitoare prin care persoanele LGBT ar putea fi condamnate la pedepse precum biciuirea sau omorârea cu pietre pentru relațiile sexuale cu persoane de acelați sex. Grupurile pentru protecția drepturilor omului fac apel la abandonarea planurilor, transmite ABC News.

BruneiFoto: picserver.org

Brunei a devenit prima țară din Asia de Est care a introdus un cod penal islamic în 2014. Atunci, Brunei a anunțat prima dintre cele trei etape de modificări legale, printre care erau incluse amenzile sau pedeapsa cu închisoarea pentru infrancțiuni precum sarcina în afara căsătoriei sau neputința de a te ruga vineri.

Brunei a întârziat implementarea ultimelor etape de schimbări după reacția internațională la propunerile din 2014. Atunci s-a propus inclusiv boicotarea Hotelului Beverley Hills, care are legătură cu guvernul Brunei.

Acum, Brunei este hotărât să meargă înainte cu schimbările care vor permite biciuirea sau omorârea cu. pietre a celor acuzați de relații sexuale cu persoane de același sex, adulter, sodomie sau viol.

Matthew Woolfe, fondatorul grupului pentru protecția drepturilor omului Proiectul Brunei, susține că schimbările ar urma să intre în vigoare începând cu 3 aprilie.

,,Încercăm să punem presiune asupra guvernului Brunei, dar realizăm că a rămas foarte puțin timp înainte ca legile să intre în vigoare. Tocmai de aceea invităm guvernele să intensifice presiunea diplomatică asupra Brunei”, transmite Woolfe.